fbpx

Wie ben ik

Zo’n 14 jaar geleden kwam ik ineens thuis te zitten: een burn-out. Dat was enorm schrikken, want ik was net 21 geworden. Een periode van fikse paniekaanvallen, vermagering en slapeloosheid… Na ongeveer een jaar ben ik rustig aan weer begonnen met werken, maar de onrust in mijn lijf bleef. Twee jaar na mijn burn-out kreeg ik weer flinke paniekaanvallen waardoor ik compleet van slag was en niet goed kon functioneren. Antidepressiva en intensieve therapie volgde. In die tijd leerde ik ook Debbie kennen…

Geitenwollensok-therapie

Debbie hield zich bezig met gezonde voeding en wandelde veel in de natuur. We raakten al snel bevriend. Beetje bij beetje leerde ik meer over gezond en onbewerkt eten en het belang van voldoende beweging. En beetje bij beetje voelde ik me steeds beter worden. Ik kreeg meer energie, kwam op een goed gezond gewicht en de paniekaanvallen werden minder…

GeenĀ burn-out meer

Na een half jaar gezond, onbewerkt en biologisch te eten en dagelijks een half uur tot een uur te wandelen in het bos kon ik mijn chronische stress gedag zeggen: er ging een wereld voor me open.

Omdat ik zelf ervoer hoeveel een gezonde levensstijl kon betekenen voor zowel je fysieke als mentale gesteldheid, besloot ik me hier verder in te verdiepen. Mijn beroep als docente Engels werd ingeruild voor de schoolbanken en een opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut volgde.

Inmiddels heb ik een goedlopende Natuurgeneeskundige praktijk opgebouwd in Apeldoorn. Een praktijk waar iedereen welkom is die binnen het reguliere circuit niet of onvoldoende wordt geholpen. Een praktijk waar je terecht kunt voor verschillende klachten of kwalen die we op een natuurlijke manier behandelen.

Kinesiologie

Naast het geven van Orthomoleculaire voedings-, leefstijl,- en suppletie adviezen heb ik me gespecialiseerd tot het toepassen van Kinesiologie. Door middel van spierspanningstesten meet ik waar de disbalans zich bevind in het systeem.

De omschakeling naar een ander en beter voedingspatroon hebben belangrijke effecten op lichaam en geest. Mogelijke positieve effecten op korte termijn zijn:

  • Verbetering van de weerstand tegen infectieziektes
  • Gewichtsafname (je bereikt uiteindelijk je natuurlijke gewicht)
  • Meer energie voor werk en andere activiteiten en sneller herstel na inspanning
  • Verbetering van je lichamelijke conditie
  • Verlichting van klachten bij acute en chronische aandoeningen
  • Minder negatieve bijwerkingen van belastende medische ingrepen en medicijnen

Woorden die bij mij passen…

Eigenwijs – ik doe gewoon wat ik denk dat goed is
Luisterend oor – ik luister graag naar je verhaal en coach waar nodig
Doortastend – ik ga net zo lang door tot we de oplossing hebben gevonden
Humor – het leven is zoveel mooier met een vleugje humor

Diploma’s en certificaten:

2019 : Kinesiologie/ Touch for health
2018 :
Medische basiskennis
2017:
Verdiepingscursus bijnieren en burn-out
2017:
Bijscholing voeding en hormonen
2016:
Bijscholing insulineresistentie
2016:
Gewichtsconsulente
2012: Voedingsdeskundige
2012: Natuurvoedingsadviseur
2012: Orthomoleculaire suppletie