Gezonde chocolademelk

Jawel, het bestaat: gezonde warme chocolademelk. Een genot om met deze vrieskou van te genieten. Wist je dat cacao in de basis hartstikke gezond is? Rauwe cacao is een zeer krachtige antioxidant en beschermt je lichaam o.a. tegen toxische vrije radicalen.

Deze kwaadaardige jongens krijgen we binnen door bijvoorbeeld: bewerkte voeding, stress, luchtverontreiniging, medicatie en roken. Antioxidanten maken vrije radicalen onschadelijk. En rauwe cacao is een prima middel om hiervoor in te zetten! Rauwe cacao heeft tevens een positief effect op de vetverbranding, je hart en je cholesterolwaarden. Wat wil je nog meer ….

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels rauwe cacao (AH of Ekoplaza)
  • snufje kardemom en Ceylon kaneel
  • 1 flinke theelepel Maple sirop
  • 1 mok amandelmelk of kokosmelk

Bereidingswijze:
Verwarm de plantaardige melk in een steelpannetje. Meng ondertussen de cacao met de specerijen in je mok. Voeg de Maple sirop toe. Zodra de melk warm is (let op: niet laten koken), giet je deze al roerende over het cacao-siroop mengsel. En that’s it folks… Enjoy!