Een heerlijk zomers gerecht boordevol vitaminen en mineralen. Gezond en lekker.. het kan gewoon!
Bereidingstijd 25 minuten. Voor 2 a 3 personen.
Ingrediënten
- 1 bos groene asperges (350 gram)
- zak verse spinazie (300 gram)
- 200 gram tempé, in plakjes
- 3 koppen quinoa
- handje geroosterde pijnboompitten
- handje geroosterde sesamzaadjes
- 1 rode ui, in stukjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ rode peper, fijngesneden
- kokosolie
- vissaus
Voorbereiding
- Kook de quinoa volgens de verpakking. Snijd alle groenten en de tempé. Verhit een wokpan met kokosolie en voeg de ui, rode peper en knoflook toe. Rooster intussen de pijnboompitjes en sesamzaadjes in een droge pan goudkleurig. Wanneer het ui-mengsel glazig is, voeg je de tempé toe. Laat zo’n 5 minuten bakken op middelhoog vuur. Voeg de groene asperges toe en bak circa 5 minuten.
- Voeg als laatste de spinazie toe. Zodra deze begint te slinken haal je de pan van het vuur. Roer nu de pijnboompitten en sesamzaadjes erdoor en breng op smaak met wat vissaus.
- Schep de quinoa in een diep bord en verdeel het groentemengsel over de quinoa. Eventueel met een stukje vlees.
TIP: Heb je wat over? Eet het de volgende dag als lunch. Ook koud erg lekker.