In de zomerperiode vind ik het altijd heerlijk om salades te eten. Brood probeer ik in welk jaargetijde dan ook zoveel mogelijk te vermijden vanwege de aanwezige gluten en ik word er gewoonweg DIK van. In plaats daarvan eet ik dus salades of soepen in de herfst- en winterperiode. Deze heerlijke groene salade is een echte krachtpatser. Boordevol antioxidanten, proteïne en vitaminen.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- twee flinke handen rucola
- zo’n 250 gram verse babyspinazie
- 1 puntpaprika, in blokjes gesneden
- 2 bosuitjes, in plakjes gesneden
- 1 avocado, in blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- halve komkommer, in blokjes
- 100 gram geitenbrie, in blokjes
- een handje ongebrande amandelen
- zwarte peper
Voor de dressing:
- Dressing van Biobandits (whatever your flavour) of
- Een mengsel van balsamicoazijn, geitenyoghurt, peper, zout en een beetje honing
Hoe maak je het
Meng alle ingrediënten door elkaar en maak af met de dressing. That’s it!
Tip:
Salade meenemen naar je werk? Maak de salade de avond van tevoren. Voeg de volgende ochtend de dressing toe en neem mee in een gifvrij plastic bakje. Zo blijft je salade lekker lang vers.