Groene salade met geitenbrie

In de zomerperiode vind ik het altijd heerlijk om salades te eten. Brood probeer ik in welk jaargetijde dan ook zoveel mogelijk te vermijden vanwege de aanwezige gluten en ik word er gewoonweg DIK van. In plaats daarvan eet ik dus salades of soepen in de herfst- en winterperiode. Deze heerlijke groene salade is een echte krachtpatser. Boordevol antioxidanten, proteïne en vitaminen.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • twee flinke handen rucola
  • zo’n 250 gram verse babyspinazie
  • 1 puntpaprika, in blokjes gesneden
  • 2 bosuitjes, in plakjes gesneden
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • halve  komkommer, in blokjes
  • 100 gram geitenbrie, in blokjes
  • een handje ongebrande amandelen
  • zwarte peper

Voor de dressing:

  • Dressing van Biobandits (whatever your flavour) of
  • Een mengsel van balsamicoazijn, geitenyoghurt, peper, zout en een beetje honing

Hoe maak je het

Meng alle ingrediënten door elkaar en maak af met de dressing. That’s it!

Salade met brie en amandelen

Tip:

Salade meenemen naar je werk? Maak de salade de avond van tevoren. Voeg de volgende ochtend de dressing toe en neem mee in een gifvrij plastic bakje. Zo blijft je salade lekker lang vers.