Noedelsoep

Dit is ‘by far’ mijn favoriete soep. Een zomerse soep boordevol groenten en goed gekruid. Ik ben wel een cheater want ik gebruik voor de soep een kant-en-klaar zakje instant noodles. Normaal ga ik zoveel mogelijk voor additief-vrij maar in dit geval is het gewoon een semi-gezonde guilty pleasure.

Wat heb je nodig (voor 2 personen):

  • 2 zakjes Yum Yum noodlesoup (ik kies altijd voor kip)
  • 1/4 spitskool
  • 1/4 Paksoi
  • 1 grote witte ui
  • 2 lente-uitjes
  • 2 gekookte eieren
  • Thaise vissaus
  • (Chinese) rijstazijn
  • handje koriander
  • handje gebakken uitjes

Hoe maak je het?

Zet 1,5 liter water op het vuur. Snijd ondertussen de groenten in stukjes en kook de eieren. Voeg de ui alvast aan het warme water toe. Wanneer het water bijna kookt doe je de spitskool en paksoi erbij – laat even zacht worden in het zacht kokende water. Haal de groenten uit het water met een schuimspaan en zet apart in een kom. Doe nu in hetzelfde water de noodles met de bijgevoegde kruidenzakjes. Voeg een flinke scheut vissaus toe en een eetlepel (of twee als je dat lekker vindt) Chinese rijstazijn. De noodles hebben maar heel even nodig.

Verdeel de gekookte kool en Paksoi over twee kommen. Schep daarover de noodles en verdeel de bouillon. Verdeel nu de bosui, koriander en gebakken uitjes over de noedelsoep en maak af met een gekookt eitje. Ultiem genot :).